hn logo 19a

onsdag 10 september 2014

Naturupplevelser för oss alla

Naturen är för många en plats för rekreation och upplevelse. De flesta av oss tar för givet att obehindrat kunna vandra längs slingrande stigar i ett vårblommande backlandskap, cykla längs vackra skogsvägar, paddla kanot i våra vattendrag och åka skidor i fjällandskapets storslagna natur. Men hur gör vi detta tillgängligt för alla?

Den nya boken Grön Entreprenör - Naturupplevelser för oss Alla – forskningen visar vägen, vill inspirera och ge kunskap till företagare på landsbygden som vill utveckla sin verksamhet så att den blir tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar. I boken delar forskare och landsbygdsföretagare med sig av sin kunskap och erfarenhet och boken tar upp såväl attityder och bemötande som fysisk tillgänglighet.

Ett axplock ur innehållet; Ulla Carlsson, projektmedarbetare från RTP, berättar om sina erfarenheter under rubriken Jag vill leva och uppleva – inte bara överleva; ett annat kapitel är ett samtal med professor Patrik Grahn om Naturens unika egenskaper hjälper till att hålla oss friska. Boken avslutas med några kapitel där entreprenörer på landsbygden beskriver sina verksamheter.
Författare: Lena Johnson, Johan Ottosson m fl

För frågor: Lena Johnson, SLU Omvärld Alnarp, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel. 040 – 41 52 69
Bokens webbplats, http://fortbildningalnarp.slu.se/