hn logo 19a

fredag 21 juni 2019

Glad sommar!

Nu vill vi i Hälsans Natur tacka er alla medlemmar för terminen som gått och önska er en riktigt skön och härlig sommar med både vila och aktivitet!

Vi vill också passa på att berätta att i samband med Almedalsveckan arbetar föreningen tillsammans med samhällsförändringsgruppen Mind/Shift. De driver en rörelse för ett förändrat synsätt i förhållande till företrädesvis psykosocial och existentiell hälsa hos unga. De - och vi - vill ändra samhällets beteende och språkbruk från sjuk till frisk, från åtgärd mot ohälsa till friskhållande och förebyggande förhållningssätt. 
Gruppen Mind/Shift deltar i Almedalen och finns i Helge Ands ruin. Under Almedalsveckan arrangeras där föredrag och dialoger kring frågorna. Hälsans Naturs styrelse skapar miljöerna i enlgihet med forskning kring naturens läkande och bereder besökarna möjlighet till återhämtning och sinnesuplevelser. 
Under onsdag 3/7 och torsdag 4/7 kommer också representanter från Hälsans Naturs styrelse att finnas på plats i Helge Ands ruin - kom gärna in, säg Hej! och samtala om natur och kreativa uttrycksformers läkande och friskhållande möjligheter!

Slutligen vill vi påminna om att konferensen i april som vi arrangerade tillsammans med SLU filmades dag 1 av Utbildningsradio.
SVT sänder dessa avsnitt 13-14 juni på Kunskapskanalen.  
De kan ses via Kunskapskanalen. Kan även ses via URPlay.

och så såklart - Glad Midsommar!

Hälsar styrelsen i föreningen Hälsans Natur