• Hälsans natur
  • Hälsans natur
  • Hälsans natur
  • Hälsans natur
  • Hälsans natur

Prenumerera på Nyhetsbrevet

Prenumerationen är gratis och kan avslutas när som helst. Fyll in din e-post nedan och tryck på Prenumerera. Tidigare utskick kan du se i Arkivet.

Nyhetsbrev december 2011
Ämne: Nyhetsbrev december 2011
Sändningsdatum: 2011-12-18 12:18:09
Nummer #: 8
Innehåll:
header
Nyhetsbrev - December 2011

Gott slut 2011
Föreningens centrala frågor lyftes fram genom två viktiga händelser i slutet av 2011: Vårdhundskolan deltog med en uppmärksammad monter på ”läkarstämman” och en doktorsavhandling presenterade medicinska bevis för hälsonyttan av naturkontakt. Läs under Aktuellt på vår hemsida.

Förnya ditt medlemskap!
Snart är det 2012. Alltså hög tid att förnya medlemskapet i föreningen. Grunden för vår verksamhet är din medlemsavgift, och ditt stöd. Vi hoppas du vill fortsätta som medlem – eller bli medlem. Årsavgift och plusgiro finns på hemsidan under Om föreningen/Bli medlem.

plusgiroblankett
IMG_6569

Final i raketfart för Hund i vården Föreningens stora projekt Hund i vården går på sitt fjärde och sista år. När projektet startade fanns inte ordet ”vårdhund”. Idag finns vårdhundar i cirka 40 kommuner!
Att projektet upphör betyder inte att utbildningar och verksamheter upphör. Tvärtom - intresset är mycket stort från alla håll. Vill du veta mer: gå in på Vårdhundskolans hemsida. Där kan du också prenumerera på Vårdhundskolans Nyhetsbrev. Senaste Nyhetsbrevet hittar du här.

Årsmöte 2012 – notera i almanackan

Nästa årsmöte hålls lördag 24 mars i Göteborgs Botaniska Trädgård. Före mötet visas Gröna Rehabs framgångsrika verksamhet av föreståndaren Eva-Lena Larsson, tillika ledamot i föreningens styrelse. Eller varför inte prova deras audioguidade vandring på temat: Naturens betydelse för hälsan.

Mer information kommer i ett senare Nyhetsbrev och genom kallelse till medlemmar.

Ea_bild
Plats_i_styrelsen

Tag plats i styrelsen!

Vid årsmötet avgår föreningens ordförande ur styrelsen efter sex år. Flera andra slutar också. Vi behöver alltså nya goda krafter! Mer än en stol blir ledig...

Anmäl ditt intresse till valberedningen: Eva-Lena, Sylvia eller Lillian. Kontaktuppgifter finns här.

Gott Nytt 2012

Kunskaper och insikter om ”hälsonyttan av kontakt med natur och djur” växer. Men än är det långt kvar innan kunskaperna blivit ”en naturlig del av framtidens hälso- och sjukvård” – som det hette i undertiteln till rapporten ”Natur i vården” som Sven-G Hultman gjorde 2005 på uppdrag av landstinget i Uppsala län. Vår förhoppning är att föreningen ännu i många år kan fortsätta bidra till att det blir så!

Styrelsen/ genom Sven-G Hultman, ordförande

Sven_i_nedan